Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

До оздоровчого сезону в усіх дитячих таборах Харківщини будуть проведені роботи з організації протипожежної безпеки

До оздоровчого сезону в усіх дитячих таборах Харківщини будуть проведені роботи з організації протипожежної безпеки

На Харківщині питання організації протипожежної безпеки дитячих оздоровчих закладів знаходиться на строгому контролі керівництва області. Як наголосив сьогодні в ході прес-конференції начальник ГУ Держтехногенбезпеки в Харківській області Олександр Ломанов, завдяки активній роботі в цьому напрямку в 2011 році не було зафіксовано жодної пожежі на об'єктах оздоровлення. «За останні два роки завдяки тому, що дане питання знаходиться під пильним контролем керівництва Харківської області, вдалося багато досягти. В минулому році на 90% об'єктів оздоровлення були проведені роботи з обладнання або ремонту пожежної сигналізації, було придбано велику кількість засобів пожежогасіння та проведено практично весь комплекс заходів, спрямованих на безпеку перебування дітей. І статистка говорить сама за себе - завдяки цій роботі  минулого року пожеж на об'єктах цієї категорії у нас не було», - підкреслив Олександр Ломанов.

За його словами, в 2012 році до початку оздоровчого сезону відповідну роботу буде проведено в усіх дитячих таборах.

«Я думаю, що цього року ми дійдемо до цифри 100%, і оздоровчі установи будуть відповідати всім вимогам. А що стосується тих об'єктів, на яких ще потрібно провести деякі роботи, то у нас є для цього час, і найголовніше - взаєморозуміння як з керівниками цих об'єктів, незважаючи на форму власності, так і з виконавцями на місцях. Це питання, я впевнений, буде вирішено до початку оздоровчої кампанії», - заявив Олександр Ломанов.

Нагадаємо, за дорученням Президента України у зв’язку зі складними погодними умовами в січні-лютому 2012 року Міністерство надзвичайних ситуацій здійснило перевірки та комплекс організаційно-практичних заходів, спрямованих на забезпечення пожежної безпеки на об’єктах із масовим перебуванням дітей, а саме в закладах освіти та відпочинку.