Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Водосховища Харківської області готові до прийому паводкових вод

Водосховища Харківської області готові до прийому паводкових вод

Як повідомив сьогодні на прес-конференції в.о. начальника Головного управління з питань надзвичайних ситуацій ХОДА Володимир Фадєєв, в області проводиться активна робота з підготовки до весняного паводку. Зокрема, в лютому були перевірені гідротехнічні споруди. Перевірка показала, що на тих водоймах, які передані в оренду, є недоліки в утриманні таких споруд. Всім орендарям були видані приписи щодо усунення недоліків. Найближчим часом буде проведена повторна перевірка.

З 13 по 26 березня буде проведена комісійна перевірка готовності відповідних обласних служб та органів виконавчої влади до роботи в умовах паводку, льодоходу та весняного підтоплення. В ході перевірки особливу увагу буде приділено об'єктам життєзабезпечення населення, які можуть бути піддані небезпеці у разі негативного розвитку паводкової ситуації.

«Аналіз щорічного прогнозування виникнення надзвичайних ситуацій, пов'язаних з можливим підтопленням територій області, показує, що найбільшої уваги при проходженні паводку в 2012 році вимагають території, що межують з Краснопавлівським, Орільськии, Печенізьким та Червонооскільськими водосховищами. За інформацією управління каналу «Дніпро-Донбас» та Харківського обласного управління водних ресурсів, відпрацьований режим роботи цих водосховищ виключає загрозу виникнення надзвичайних ситуацій. Вільний обсяг водосховищ дозволяє безаварійно прийняти всі паводкові води», - зазначив Володимир Фадєєв.

За його словами, найкраще організована підготовка до пропуску паводку в Балаклійському, Дергачівському, Куп'янському, Лозівському, Печенізькому, Харківському і Чугуївському районах.

Для попередження і ліквідації можливих негативних наслідків паводків та підтоплень підготовлено 238 одиниць плавзасобів, 470 одиниць інженерної та автомобільної техніки, 320 засобів евакуації населення, 64 мобільні насосні станції, 84 автономні джерела енергопостачання.

Теги