Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

На Харківщині розпочалася підготовка до наступного зимового сезону

На Харківщині розпочалася підготовка до наступного зимового сезону

За результатами аналізу проведеної роботи щодо забезпечення життєдіяльності в період сильних морозів на Харківщині вже стартувала підготовка до зими 2012 - 2013. Про це сьогодні в ході прес-конференції повідомив в.о. начальника Головного управління з питань надзвичайних ситуацій ХОДА Володимир Фадєєв. «На даний момент вже поставлені завдання підготовки до чергового зимового періоду. Зокрема, в районах необхідно звернути увагу на закупівлю наметів для пунктів обігріву, а також печей, дизельних електростанцій. Крім цього потрібно завчасно вирішити питання заготівлі дров та підготовки розрахунків з видачі одягу та надання медичної допомоги через Червоний хрест», - підкреслив він.

За словами Володимира Фадєєва, в період сильних морозів з січня по березень поточного року була проведена ефективна робота на всіх рівнях. Зокрема, добре зарекомендували себе бригади цілодобового чергування.

«За цей період відбулося близько 10 надзвичайних ситуацій, пов'язаних із забезпеченням водою і газом на території Харківської області. Служби, відповідальні за ці питання, спрацювали добре. У всіх районах було організовано цілодобове чергування представників органів влади, різних ремонтних та рятувальних бригад та районних служб МНС. Завдяки злагодженій роботі всі аварії ліквідовувалися максимум протягом доби, і не було допущено пошкодження труб від морозу або подібних ситуацій. Це говорить про те, що все було організовано на найвищому рівні, і люди поставилися дуже відповідально до своєї роботи», - підкреслив Володимир Фадєєв.