Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Регіональний перинатальний центр в Харкові створювався в умовах тісної співпраці всіх гілок влади

Регіональний перинатальний центр в Харкові створювався в умовах тісної співпраці всіх гілок влади

Як наголосив сьогодні під час брифінгу за підсумками відвідування Регіонального перинатального центру при Харківській обласній клінічній лікарні голова ХОДА Михайло Добкін, відкриття центру було б неможливим без активної підтримки з боку всіх гілок влади. «У вересні минулого року, коли ми отримали завдання на базі обласної клінічної лікарні створити цей центр, до роботи підключилася величезна кількість людей. Ми працювали в тісному співробітництві з Адміністрацією Президента України, яка веде це питання, величезну допомогу нам надавало Державне агентство з національних проектів і Фонд Віктора Пінчука. Ми працювали в тісному контакті з Міністерством охорони здоров'я, з усіма тими людьми, які в силу своєї діяльності зобов'язані були вчасно виконати всі роботи. І окремо хочу висловити слова подяки Президенту Україну Віктору Януковичу за те, що він ініціював цей проект і дав можливість таким містам, як Харків, володіти найсучаснішими перинатальними центрами», - сказав глава області.

За його словами, створення Регіонального перинатального центру вимагало від усіх учасників цієї роботи унікальних знань і умінь, оскільки аналогів такій установі раніше в Україні не було.

«Якщо перевести роботу з будівництва перинатального центру на мову кравців, то це індивідуальне замовлення, особливий крій під конкретну будівлю, конкретні цілі та завдання. І будматеріалів не було таких, які ми могли б купити в готовому вигляді - все було необхідно виготовляти виключно під потреби даного перинатального центру», - зазначив Михайло Добкін.

У той же час глава області підкреслив, що всі витрачені зусилля варті того, якщо робота центру дозволить рятувати багато дитячих і материнські життів.

«Найголовніше завдання сьогодні - це порятунок життів у новому центрі. Я думаю, що за допомогою таких центрів по всій Україні ми дійсно наблизимо стандарти якості медичної допомоги в Україні до стандартів усього цивілізованого світу», - підкреслив Михайло Добкін.