На Харківщині ухвалено Програму розвитку овочівництва, картоплярства та переробної галузі до 2020 року
Сьогодні в ході сесії Харківської обласної ради було ухвалено Програму розвитку овочівництва, картоплярства та переробної галузі Харківської області до 2020 року. Мета Програми - це організація гарантованого цілорічного забезпечення потреб населення області у свіжих овочах за помірними цінами, а також максимальне зниження потреби в імпорті. В рамках реалізації програми планується створити мережу великотоварних овочівницьких підприємств в різних районах області, а також реалізувати роботу з підвищення врожайності овочів. За допомогою впровадження інноваційних технологій, селекційної роботи, а також розширення посівних площ валове виробництво овочів до 2015 року планується довести до 78,4 тисяч тонн, а до 2020 року - до 101,5 тисяч тонн.