Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У Харківській області в 2011 році було відкрито 27 дитячих садків

У Харківській області в 2011 році було відкрито 27 дитячих садків

В рамках роботи по забезпеченню рівних умов отримання освіти на Харківщині відкриваються нові дошкільні установи. «У той час як у Верховній Раді обговорюються законопроекти про введення компенсацій батькам, чиїм дітям не вистачає місця у дитячих садках, тому що по Україні це велика проблема, ми в минулому році відновили роботу 27 дитячих садків. І на майбутнє ця робота міцно зайняла своє місце у верхній частині шкали наших пріоритетів», - повідомив сьогодні в ході підсумкового звіту перед депутатами Харківської обласної ради голова ХОДА Михайло Добкін.

За його словами, також в регіоні особлива увага приділяється забезпеченню матеріально-технічної бази навчальних закладів області.

«За рахунок різних джерел фінансування для шкіл області придбано 979 комп'ютерів - майже в 3 з половиною рази більше, ніж у 2010 році. Як результат, середній показник навантаження на 1 комп'ютер в цілому по області тепер становить 17 учнів, у тому числі по сільських районах - 13. Для більш ніж 12 тисяч учнів та 2 тисяч вчителів сільських шкіл організований системний безперебійний підвіз. У 2011 році для сільських районів області придбано 22 шкільних автобуса (у 2010 році - 7)», - повідомив Михайло Добкін.