Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Основний обсяг робіт з підготовки об'єктів «Євро-2012» в Харківській області виконаний

Основний обсяг робіт з підготовки об'єктів «Євро-2012» в Харківській області виконаний

Основний обсяг робіт з підготовки об'єктів «Євро-2012» в Харківській області виконано. Про це повідомив сьогодні в ході підсумкового звіту перед депутатами Харківської обласної ради голова ХОДА Михайло Добкін. Він поінформував, що загальний обсяг інвестицій у підготовку регіону до проведення «Євро-2012» за рахунок усіх джерел фінансування в 2011 році досяг 5,9 млрд. грн. – це майже втричі більше, ніж у 2010 році.

"Завершено роботи на цілому ряді ключових об'єктів: практично готовий «Обласний спортивний комплекс «Металіст», готові футбольна база «Металіст» у селищі Високий, стадіон «Динамо» і центр «Сонячний» Південної залізниці. Тривають роботи на стадіоні «Олімпік»", – зазначив губернатор.

За рахунок коштів АК «Харківобленерго» в 2011 році була введена в експлуатацію підстанція «Дергачі», яка додалася до відкритих у 2010 році електропідстанцій «Каштанова» і «Перемога».

Михайло Добкін нагадав, що в Міжнародному аеропорту «Харків» введена в експлуатацію нова злітно-посадочна смуга. Південна залізниця проводить значний комплекс робіт з впровадження швидкісного сполучення з приймаючими містами. Обсяг інвестицій у розвиток колійного господарства, електрифікацію, придбання рухомого складу в минулому році склав більше 2,3 млрд. грн.

Також в ході підготовки до Євро-2012 була повністю реконструйована дорога до кордону з Російською Федерацією протяжністю 28,5 км, закінчено облаштування окружної дороги навколо Харкова і ведеться ремонт автодороги Харків-Київ. Введено в експлуатацію два 5-зіркових готелі на 230 номерів.