Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Для створення сприятливого інвестиційного клімату та залучення іноземного капіталу у 2011 році був проведений цілий ряд заходів

Для створення сприятливого інвестиційного клімату та залучення іноземного капіталу у 2011 році був проведений цілий ряд заходів

Як повідомив у своєму звіті в ході пленарного засідання XI сесії Харківської обласної ради VI скликання голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін, для створення сприятливого інвестиційного клімату та залучення іноземного капіталу був проведений цілий ряд заходів, які привернули увагу вітчизняної і зарубіжної бізнес спільноти. «30 вересня 2011 відбувся ІІІ Міжнародний економічний форум «Інновації. Інвестиції. Харківські ініціативи», в якому взяли участь понад 300 учасників з 21 країни світу. В результаті підписання Меморандуму про співробітництво між Харківською обласною державною адміністрацією та Державним агентством з інвестицій та управління національними проектами Україні організована діяльність відповідного регіонального агентства, яке стане координатором роботи з інвесторами в регіоні», - сказав він.

Також, за словами Михайла Добкіна, з метою популяризації інвестиційних можливостей Харківського регіону та пошуку ділових партнерів представники області брали участь в роуд-шоу, яке відбулося в найбільших фінансових центрах Європи і Азії. Була презентована інвестиційна привабливість області, а також проекти Технополіс «П'ятихатки», ІТ-парк «Інтеллектронніка», «Село майбутнього». В результаті, зацікавленість харківськими проектами проявили такі великі компанії, як «Mitsubishi», «Hitachi», «Posco».

«Крім того, 100 провідним компаніям світу були направлені листи з одним питанням: «Що треба зробити, щоб в Харківській області були відкриті їх представництва?». Упевнений, що відповіді, які ми отримаємо, дозволять нам глибше розібратися в реальних чи вигаданих проблемах, яких побоюються інвестори. Тим самим, ми зможемо більш ефективно вести з ними діалог», - підкреслив голова області.