Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У 2011 році фінансовий результат промислових підприємств Харківської області збільшився майже удвічі в порівнянні з попереднім роком

У 2011 році фінансовий результат промислових підприємств Харківської області збільшився майже удвічі в порівнянні з попереднім роком

Зростання обсягів виробництва і реалізації продукції в 2011 році сприяло поліпшенню фінансового стану промислових підприємств. За попередніми даними, в 2011 році промисловими підприємствами області отримано позитивний фінансовий результат в сумі 3,4 млрд. грн., який в порівнянні з 2010 роком збільшено майже удвічі – на 1,5 млрд. грн. Про це повідомив на пленарному засіданні сесії Харківської облради голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін.

За його словами, з прибутком в 2011 році спрацювало 64% промислових підприємств – це найвищий показник за останні роки.

У галузі машинобудування найбільш вагомий внесок належить Турбоатому, Електроважмаш і Південкабелю, обсяги виробництва яких в минулому році перевищили 1 млрд. грн., а темпи росту склали більше 120%. Також в 2,2 рази збільшив випуск продукції ХТЗ, і сьогодні у тракторного машинобудування області є перспектива.

Стабільно працювали також Харківський підшипниковий завод, завод «Світло шахтаря», «ФЕД», Лозівський ковальсько-механічний завод, Укрспецвагон і цілий ряд інших.

Теги