Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

За результатами січня приріст у харківській промисловості вдвічі перевищує середній по Україні

За результатами січня приріст у харківській промисловості вдвічі перевищує середній по Україні

У 2011 році зростання обсягів виробництва в Харківській області на рівні 4,9%. Про це повідомив на пленарному засіданні сесії Харківської облради голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін. «Харківська промисловість не просто намацала твердий грунт під ногами, а й планомірно вибирається з тієї прірви, в яку вона обрушилася кілька років тому. І дуже показово, що вже за результатами січня поточного року приріст в промисловості вдвічі перевищує середній по Україні», – зазначив він.

За словами губернатора, в 2011 році зростання обсягів виробництва показали майже всі ключові галузі промислового комплексу. У машинобудуванні темпи склали 113,8%, в хімічній і нафтохімічній промисловості – 108,3%, у виробництві будматеріалів – 116,1%, в металургійному виробництві та виробництві готових металевих виробів – 121,6%, виробництві і розподілі електроенергії, газу та води – 108,0%, у легкій промисловості – 123,3%.

Михайло Добкін зазначив, що до 100% не дотягнула галузь харчових продуктів і тютюнових виробів, і саме це відчутно позначилося на загальній статистиці по промисловості. Основна причина полягає в зростанні акцизу на сигарети і лікеро-горілчані вироби, зростанні цін на них і, відповідно, зниженні обсягів їх випуску.

Також зафіксовано зниження темпів зростання в добувній промисловості. Зниження відбулося в результаті реорганізації "Укргазвидобування" шляхом ліквідації "Харківгазвидобування" і передачі частини його газопромислів "Полтаванафтогазгеології". На основному нашому підприємстві "Шебелинкагазвидобування" виробництво газу збільшено на 2%.

Теги