Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Харківська область – лідер в рейтингу серед регіонів України по ряду основних показників

Харківська область – лідер в рейтингу серед регіонів України по ряду основних показників

Як наголосив сьогодні у своєму звіті в ході пленарного засідання XI сесії Харківської обласної ради VI скликання голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін, за підсумками 2011 року Харківська область посіла 4 місце серед усіх регіонів України в рейтингу Кабінету Міністрів. Таких результатів вдалося досягти завдяки злагодженій роботі громади в усіх напрямках. «Провівши, починаючи з 2008-го, 3 довгих роки внизу списку, на рівні 27 - 24-го місць, в минулому році наш регіон вирвався вперед і з його прогресивною структурою виробництва випередив як промислово розвинуті області, так і області з високою питомою вагою сировинних галузей, які традиційно мали міцні позиції в рейтингах протягом усіх років незалежності», - сказав він.

Також глава області відзначив, що така оцінка результатів роботи підтверджена незалежними міжнародними експертними організаціями, на висновки яких орієнтуються представники бізнес середовища, великі інвестори.

«У щорічному рейтингу конкурентоспроможності регіонів, який складається Фондом ефективного управління спільно зі Світовим економічним форумом, Харківська область також посіла 4 місце. А в рейтингу «Файненшел Таймс», який охоплює понад 250 міст і 110 регіонів Європи, Харків визначено кращим містом в номінації «Ефективність ведення бізнесу», - додав Михайло Добкін.