Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У Харківській області реалізується пілотний проект з впровадження електронного документообігу між органами Держкомзему та регіональними центрами ДЗК

У Харківській області реалізується пілотний проект з впровадження електронного документообігу між органами Держкомзему та регіональними центрами ДЗК

У Харківській області реалізується пілотний проект з впровадження програмного продукту «Перехідна реєстраційна система». Це програмний продукт, який забезпечує обмін інформацією в електронному вигляді між органами Держкомзему та регіональними центрами державного земельного кадастру. Про це в ході засідання Харківського регіонального антикорупційного комітету повідомив начальник регіонального філіалу ДП «Центр державного земельного кадастру» Андрій Шаповалов.

За його словами, після впровадження цієї програми в серпні 2011 року зникла необхідність у фізичному документообіг у філіях ДЗК.

«Зараз громадяни документацію із землеустрою та свої заяви на отримання державних актів подають до територіальних органів Держкомзему. За допомогою «Перехідний реєстраційної системи» документація в електронному вигляді переправляється в ДЗК, де у встановлені терміни обробляється і передається назад вже в готовому вигляді», - зазначив Андрій Шаповалов.

Він також повідомив, що зараз фірма «ILC» розробляє програмний продукт, який буде здійснювати ті ж функції, але на більш високому рівні. Він розробляється на підставі останніх досягнень у сфері земельного кадастру, картографії та геодезії. Харківська область і місто Севастополь вибрані регіонами, де вже третій місяць ведеться апробація цього продукту. При позитивному результаті цей досвід буде поширений на всю Україну.

«Завдання цього програмного продукту, в першу чергу, уникнути зайвого використання паперової документації. Вона здається один раз в органи Держкомзему, і там же в районі видаються готові документи. Якщо раніше, документи потрібно було здавати в територіальний орган за місцем розташування земельної ділянки, то тепер їх можна здати в найближчий територіальний орган Держкомзему, і протягом 3-5 днів громадянин отримає готову документацію. Впровадження цієї системи наблизить Україну до світових стандартів - це крок до виконання завдань, які ставить Президент України Віктор Янукович», - зазначив Андрій Шаповалов.