Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Харківська облдержадміністрація і компанія «China National Agricultural Development Group Corp.» підпишуть Меморандум про співпрацю

Харківська облдержадміністрація і компанія «China National Agricultural Development Group Corp.» підпишуть Меморандум про співпрацю

Сьогодні заступник голови облдержадміністрації Юрій Сапронов зустрівся з представниками компанії «China National Agricultural Development Group Corp.» (CNADC) Китайської Народної Республіки. В ході зустрічі обговорювалися питання співпраці та інвестування в сфері сільського господарства. Як повідомив генеральний директор Міжнародної компанії з розвитку сільськогосподарського співробітництва при CNADC пан Чжоу Сяньбао, він довго вивчав сільськогосподарський потенціал України перед тим, як у жовтні і грудні 2011 року китайська делегація відвідала Харківщину, вибравши в ході цих візитів кілька сільськогосподарських підприємств для подальшої співпраці.

«Ми дуже раді були дізнатися, що компанія CNADC прийняла рішення про вихід на ринок Харківської області. У свою чергу, Харківська облдержадміністрація обіцяє вам всіляке сприяння і максимальний захист інвестицій. Також хочу звернути вашу особливу увагу на перспективні напрями сільського господарства регіону, які пов'язані з глибокою переробкою продукції, зокрема, товарно-молочне виробництво. Це сама «довга» інвестиція з максимальними пільгами для інвестора - держава готова компенсувати 50% вартості товарно-молочного комплексу», - зазначив у діалозі віце-губернатор.
Представники компанії CNADC заявили про готовність найближчим часом зареєструвати підприємство в Харківській області. Найближчим часом за пропозицією Юрія Сапронова буде підписано Меморандум про співпрацю між китайською компанією CNADC і ХОДА.