Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Будинок культури в Печенізькому районі буде відповідати всім сучасним вимогам

Будинок культури в Печенізькому районі буде відповідати всім сучасним вимогам

Будинок культури в Печенізькому районі буде відповідати всім сучасним вимогам і стане місцем для проведення не лише районних, а й обласних заходів. На цьому наголосив в ефірі програми обласного радіо «Від влади до громади» голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін. За його словами, в Печенізькому районі повністю був відсутній клуб, спроби його відновити робилися ще в 2004 році. У 2010 році перед усіма новими главами райдержадміністрацій була поставлена ​​задача визначити пріоритети, які будуть запропоновані до фінансування з державного бюджету, і керівництво Печенізького району обрало будівництво будинку культури.

«Вони змогли відстояти свою позицію, і за півтора роки в Печенігах з'явився районний будинок культури, який відповідає всім сучасним вимогам. Це дуже універсальна будівля, яка буде не тільки майданчиком для виступів творчих колективів, місцем зустрічей громадськості, де будуть проводитися районні та обласні заходи, а й місцем, де будуть працювати творчі гуртки, спортивні секції, де буде можливість займатися і дорослим, і дітям. Вони будуть знаходитися в умовах, які не відрізняються від харківських або київських», – зазначив губернатор.

Довідка.
Печенізький РБК, побудований в 1936 році, був визнаний аварійним в 1997 році, в 2004 році був розроблений робочий проект на капітальний ремонт будівлі. У 2010 році проектно-кошторисна документація була скорегована, кошторисна вартість склала 16 млн. 876,4 тис. грн. Загальнобудівельні роботи були завершені в 2011 році, на капітальний ремонт було освоєно 16 млн. 876,4 тис. грн. Об'єкт зданий в експлуатацію 30 грудня 2011 року, споруда знаходиться на балансі відділу культури і туризму Печенізької РДА.

Печенізький районний будинок культури буде відкрито в 2012 році. У приміщенні РБК будуть розміщені Централізована бібліотечна система, Печенізька дитяча бібліотека, Печенізька дитяча музична школа, вокально-фольклорний ансамбль «Криниця», вокальна група «Натхнення», гурток «Художнє слово», танцювальний гурток, вокально-естрадний гурток, тренажерний зал і зал для боксу.