Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

В Україні необхідно системно і якісно готувати професійних управлінців для державної служби

В Україні необхідно системно і якісно готувати професійних управлінців для державної служби

Як зазначив в ефірі програми обласного радіо «Від влади до громади» голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін, підписання угоди про співпрацю між ХОДА, Харківською облрадою, Національним агентством України з питань державної служби та Харківським регіональним інститутом державного управління Національної академії державного управління при Президентові України – це можливість готувати більш професійні кадри для державної служби. За його словами, в даний час важко підібрати підготовленого фахівця, якому можна було б доручити курирувати який-небудь з важливих державних напрямків, і вище керівництво країни стикається з цією проблемою на рівні центральних органів влади, а місцева влада – на обласному та міському рівнях.

«З розвалом Радянського Союзу ми втратили налагоджену систему підготовки кадрів. Частина людей, які в силу віку отримали добру школу при СРСР, змогли зайняти керівні пости вже в незалежній Україні, і тривалий час самі готували собі зміну, але це були поодинокі випадки. До 2010 року на державному рівні ніхто не замислювався над тим, що нам необхідно системно і якісно готувати професійних управлінців для державної служби», – зазначив Михайло Добкін.

Губернатор підкреслив, що створення такої системи підготовки кадрів ефективно саме за умови спільної роботи державних службовців, спеціально створеного національного органу та науковців, які з нуля готують фахівців. «Якщо щось з цього трикутника прибрати – система стане безплідною», – підбив підсумок він.