Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Харківська область посідає 9 місце серед всіх регіонів України з розрахунків підприємств теплоенергетики за природний газ, спожитий в 2012 році

Харківська область посідає 9 місце серед всіх регіонів України з розрахунків підприємств теплоенергетики за природний газ, спожитий в 2012 році

За даними НАК "Нафтогаз Україна" по Україні середній рівень розрахунків підприємств теплоенергетики за природний газ, спожитий в 2012 р., становить 21,9%, по Харківській області - 23,3%. Рівень розрахунків за газ, спожитий в цьому опалювальному сезоні складає 50%, що на 7% вище, ніж за аналогічний період минулого року, проте заборгованість за газ складає 555,6 млн.грн. 73,5% від загального боргу усіх теплових підприємств області припадає на КП "Харківські теплові мережі" - 408,5 млн.грн. Про це повідомив сьогодні у ході обласної селекторної наради начальник Головного управління житлово-комунального господарства та розвитку інфраструктури ХОДА Роман Грива. «Заборгованість населення за послуги теплопостачання складає 268,8 млн.грн., в т.ч. м. Харків - 241,6 млн.грн.

Рівень розрахунків населення за послуги теплопостачання складає 64,2%, в т.ч. по м. Харкову - 63,7%. Нижче середньообласного цей показник в м.Куп'янськ, Балаклійському, Красноградському і Чугуївському районах.
Нижче середньообласного (43,8%) рівень розрахунків установ, які фінансуються з місцевих бюджетів у м.Первомайський, Нововодолазькому, Богодухівському, Валківському районах. Не мають заборгованості по місцевим бюджетам у Вовчанському та Красноградському районах. Перевищують середньообласний (43,8%) показник у Барвінківському, Кегичівському і Шевченківському районах».
За підсумками селекторної наради було ухвалено рішення - рівень розрахунків за спожитий природний газ має бути підвищений за рахунок погашення боргу в сумі 279,8 млн.грн. бюджетними та госпрозрахунковими споживачами, а також населенням, сума боргу якого складає 268,8 млн.грн. Всі райони області, що зараз мають найнижчий рівень оплати за газ, впродовж двох тижнів повинні вийти на середній показник по області.