Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У Харківській області завершується робота з передачі безхазяйних енергетичних об’єктів

У Харківській області завершується робота з передачі безхазяйних енергетичних об’єктів

За 2 роки на баланс АК «Харківобленерго» або спеціалізованих підприємств, які мають відповідні ліцензії та можливість утримання зазначеного устаткування в задовільному стані передано 164 безхазяйних енергетичних об’єктів. Якщо на 01.06.2010 року на території області їх налічувалось 184,то зараз, в наслідок проведеної роботи, залишилось 20. Це 10 трансформаторних підстанцій и 10 об’єктів електричних мереж. Повністю завершили передачу  об’єктів на баланс АК "Харківобленерго" для технічного обслуговування і експлуатації в 22 райони області, а також 5 міст обласного значення. Про це сьогодні у ході обласної селекторної наради повідомив начальник управління паливно-енергетичного комплексу ХОДА Василь Без’язичний.

«Сьогодні на стадії передачі з комунальної власності на баланс АК "Харківобленерго" знаходиться 1 об'єкт в Барвінківському районі та 4 об'єкти в Краснокутському. В першому півріччі буде здійснена передача 15 енергетичних об'єктів у комунальну власність органів місцевого самоврядування в Красноградському, Первомайському, Зміївському, Чугуївському районах та місті Чугуїв.
Проблемним питанням залишається передача на баланс АК "Харківобленерго" трансформаторних підстанцій та зовнішніх кабельних мереж, розташованих на території колишнього військового містечка № 1 смт. Клугино - Башкирівка (м.Чугуїв) та двох трансформаторних підстанцій у санаторних закладах у сел.Шарівка та сел. Ріпки Богодухівського району. Дуже повільне ведеться робота з передачі 6 трансформаторних підстанцій і 4 кабельних мереж від Харківського національного університету ім.Докучаєва», - доповів Василь Без’язичний.
Аби дійти згоди у спірному питанні передачі підстанцій санаторних закладів, перший заступник голови ХОДА Валентин Дулуб дав доручення провести на наступному тижні нараду з цього питання з присутністю всіх причетних сторін.