Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У Харківській області вирішується проблема доступності різних установ для людей з особливими потребами

У Харківській області вирішується проблема доступності різних установ для людей з особливими потребами

На Харківщині активно проводиться стабільна робота з вирішення проблем людей з особливими потребами. Як наголосив сьогодні в ході зустрічі з представниками громадських організацій інвалідів Харківської області заступник голови ХОДА Ігор Шурма, в області вдалося багато чого досягти в плані організації доступності різних установ для людей з особливими потребами.

«Я не знаю, чи ще в Україні оперний театр, адаптований для людей з особливими фізичними потребами, чи є в Україні школи, щоб діти з інвалідизацією могли навчатися нарівні з іншими дітьми у звичайній загальноосвітній школі. Я не знаю, чи багато є в Україні міст і областей, де на 100% вирішене питання доступності органів влади. Ми за останні роки забезпечили доступність всіх органів влади, структур пенсійного фонду, центрів зайнятості. Сьогодні практично вирішено питання по установах охорони здоров'я, і ​​на 2012 рік ми прийняли рішення взятися за установи системи освіти. Крім того, робляться конкретні кроки по іншим організаціям - пошта, місця відпочинку і так далі. Тут працюють всі, тут не можна ділити на місто, область чи район», - підкреслив Ігор Шурма.

Також у Харківській області вирішується питання з обладнання пішохідних світлофорів і в цілому транспортної сфери під потреби людей з інвалідизацією.

«Ми не можемо вирішити відразу всі проблеми, але постійна робота ведеться, і результати її є. Мені приємно, що на рівні однієї з областей сьогодні існує консолідована позиція маленькими кроками вирішувати проблеми, які існують серед людей з особливими потребами», - підкреслив Ігор Шурма.