Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Євро-2012 - це можливість подивитися на права людей з особливими потребами з європейської точки зору

Євро-2012 - це можливість подивитися на права людей з особливими потребами з європейської точки зору

Як наголосив сьогодні в ході зустрічі з представниками громадських організацій інвалідів Харківської області голова Комітету Верховної Ради України у справах пенсіонерів, ветеранів та інвалідів Валерій Сушкевич, Євро-2012 дає можливість по-іншому поглянути на проблеми людей з особливими потребами в Україні. «Євро-2012 - це одна з яскравих можливостей подивитися на права людей з особливими потребами з європейської точки зору. Ми повинні Європу робити у себе, в тому числі і в Харківській області», - підкреслив він.

За словами Валерія Сушкевича, для того, щоб в Україні люди з особливими потребами могли почувати себе так само вільно, як у Європі, а також без труднощів могли брати участь у житті суспільства, необхідно в першу чергу налагодити спільну роботу з оптимізації законодавства.

«Нам потрібно брати закони України, постанови уряду і працювати над ними разом з представниками органів влади, які, як я бачу, у Харківській області налаштовані на співпрацю, є добра воля до порозуміння. Разом можна відпрацювати всі питання і знайти рішення», - підкреслив Валерій Сушкевич.