Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Ігор Шурма та Валерій Сушкевич зустрілися з представниками громадських організацій інвалідів Харківської області

Ігор Шурма та Валерій Сушкевич зустрілися з представниками громадських організацій інвалідів Харківської області

Сьогодні в Харкові відбулася зустріч представників громадських організацій інвалідів Харківської області з головою Комітету Верховної Ради України у справах пенсіонерів, ветеранів та інвалідів Валерієм Сушкевичем та заступником голови ХОДА Ігорем Шурмою. У ході зустрічі сторони обговорили ряд найбільш актуальних для людей з особливими потребами питань. Зокрема, представники громадських організацій порушували такі теми, як організація доступності спортивних споруд області для колясочників, будівництво спортивного реабілітаційного центру, оптимізація законодавства в суміжних сферах.

«Сьогодні відбулася дуже хороша предметна розмова. Для мене дуже важлива ця зустріч, тому що вона говорить про те, що ми відкриті для діалогу з громадськими організаціями інвалідів і завжди готові йти їм назустріч. Я не обіцяю, що ми вирішимо всі проблеми, але те, що ми готові слухати і шукати вихід з ситуації - це факт. Ми сьогодні готові працювати над вирішенням локальних проблем», - підкреслив у ході зустрічі Ігор Шурма.

У свою чергу Валерій Сушкевич відзначив значну увагу, яка приділяється на Харківщині проблемам людей з особливими потребами.

«Я розумію, що в нашій країні зробити відразу все, що стосується вирішення проблем інвалідів та забезпечення всіх їхніх потреб, неможливо. Аналогічна ситуація, звичайно ж, і в Харківському регіоні, але по ряду важливих правових питань Харківщина показала цікаві приклади вирішення правових проблем інвалідів на регіональному рівні. Я підкреслив слово правові, тому що вважаю, що права інвалідів первинні, а соціальні проблеми - їх похідна», - підкреслив Валерій Сушкевич.

«У місті та області ведеться дуже серйозна системна робота по доступності основних установ для інвалідів, і Харківщина, напевно, один з перших регіонів, де така робота здійснюється», - підкреслила у свою чергу віце-президент Харківської міської громадської організації інвалідів «Креавіта» Олена Шингарьова.