Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Реформа державної служби - вагома складова реформ, спрямованих на модернізацію держави

Реформа державної служби - вагома складова реформ, спрямованих на модернізацію держави

Саме під такою назвою в ХРІДУ Національної академії державного управління при Президентові України відбувся круглий стіл, участь в якому взяли голова Національного агентства України з питань державної служби В’ячеслав Толкованов, професорсько-викладацький склад Інституту. Мова йшла про хід адміністративної реформами в Україні, модернізацію системи підготовки держслужбовців, підвищення їх кваліфікації шляхом поширення іноземного досвіду на регіональні рівні задля адаптації держслужби України до критерієв ЄС. За словами В’ячеслава Толкованова, органи державної влади можуть допомогти забезпечити навчальний процес методичними матеріалами, а наукові дослідження повинні мати прикладне застосування для органів державної влади, і Харків стане одним із таких пілотних проектів. 

Сьогодні,на думку фахівців Національного агентства України з питань державної служби, для підвищення кваліфікації держслужбовців потрібне дистанційне навчання, мовні курси, проведення щотижневих роз’ яснень законодавчих актів з розвитку державної служби. І Регіональний інститут не може стояти осторонь,він має бути рупором політики Президента.
«Ми будемо максимально сприяти ініціативам, що будуть виходити від науковців. Ми підтримаємо їх, в тому числі і фінансово. В минулому році тільки на видання різних посібників ми виділили близько 700 тис.грн. В цьому році дуже серйозну увагу нам потрібно звернути на методичну роботу. На видання довідників практичного спрямування. Це може бути серія «Бібліотека державного службовця», «Посібник для Президента», базовий посібник з питань державної служби, серія видань для керівників державних органів, керівників кадрових служб. Це можуть бути пропозиції і вашого ВУЗУ. Ми готові розглянути індивідуальні регіональні потреби Харківського інституту. І зробимо це вже в цьому році»,- підкреслив В’ячеслав Толкованов.