Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У житлово-комунальному секторі Харкова працюють як комунальні, так і приватні компанії

У житлово-комунальному секторі Харкова працюють як комунальні, так і приватні компанії

Департамент житлового господарства Харківської міської ради на запит обласної державної адміністрації надав відповідь стосовно присутності на ринку житлово-комунальних послуг Харкова приватних компаній:

«Згідно з рішенням виконавчого комітету Харківської міської ради від 20.12.2006 р. № 1186 «Про визначення виконавців послуг у житловому фонді м. Харкова» комунальне підприємство «Жилкомсервіс» є уповноваженою особою на управління житловим фондом, відповідно до вимог ст. 19 Закону України «Про житлово-комунальні послуги», може виступати виконавцем послуг на підставі укладених договорів на надання житлово-комунальних послуг зі споживачами послуг, а також є балансоутримувачем житлового фонду комунальної власності територіальної громади м. Харкова. Відповідно до ст. 29 Закону України «Про житлово-комунальні послуги» у разі, якщо балансоутримувач не є виконавцем, він укладає договори на надання житлово-комунальних послуг з іншим виконавцем.

Таким чином, КП «Жилкомсервіс», як балансоутримувачем, укладено договори з наступними підприємствами різної форми власності - виконавцями послуг з утримання будинків і споруд та прибудинкових територій:
- КП «Харківблагоустрій;
- КСП «Харківміськліфт»;
- КРБП Комінтернівського району;
- ТОВ «Коменерго»;
- ПП «Град-Н».

У свою чергу, для забезпечення ефективного і своєчасного надання послуг виконавці укладають договори із підрядними організаціями. Так КСП «Харківгорліфт» укладено договори із:
- ТОВ «СП Укрсхідліфт»;
- ТОВ підприємство «Ліфтремонт»;
- ТОВ НВП «Ліфттрансбуд»;
- ТОВ «Жилкомунстрой».

Виконавцями послуг з вивозу побутових відходів у м. Харкові є КП «Комплекс з вивозу побутових відходів», ТОВ «Харків – Екоресурс».
Також за інформацією Департаменту житлового господарства Харківської міської ради, до Харківської міської ради не надходили звернення від керівників житлово-експлуатаційних підприємств щодо приватизації цих підприємств, крім того, комунальні підприємства не підлягають приватизації».

Теги