Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Завдання влади - створити всі умови для інвесторів

Завдання влади - створити всі умови для інвесторів

Як сказав сьогодні в ході прес-конференції голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін, влада на всіх рівнях повинна створити сприятливі умови для інвесторів. «У нас в регіоні є «Слобожанська археологічна служба». Це наш регіональний орган, який живе і діє за спеціальним законом. Але, на мій погляд, якщо говорити про інвестиційну привабливість нашого регіону, то така служба не повинна існувати. Коли вибрано майданчик під будівництво овочевого ринку, незважаючи на те, що це державне завдання, що це програма уряду, що тут будь-які інвестиції в бізнес вітаються, цією службою при отриманні узгодження було виставлено рахунок інвестору на 2 млн. грн. Вдумайтеся, прийшов інвестор, якому обласна влада каже, вам не будуть створювати юридичні перепони, ми готові підвести туди мережі, тому що нам вигідно, щоб інвестор освоїв в регіоні близько 50, 100 або 200 млн. дол. І тут, здавалося б, на абсолютно простому погодженні, йому виставляють рахунок - 2 млн. грн.», - звернувся до ЗМІ Михайло Добкін.

За його словами, це не одиничний випадок. Коли людина намагається отримати державний акт на землю під своїм будинком, де жили його предки багато десятиліть, він теж повинен отримати дозвіл від "Слобожанської археологічної служби". Вартість вишукувальних робіт іноді доходить до 2,5-4 тисяч грн.

«Я написав лист в уряд, щоб з цією ситуацією розібралися. А найголовніше, щоб розібралися, куди направляються гроші», - додав Михайло Добкін.