Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Харківський регіональний перинатальний центр відкриється до початку весни

Харківський регіональний перинатальний центр відкриється до початку весни

Як зазначив після відвідання Регіонального перинатального центру при Обласній клінічній лікарні заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма, Центр повністю готовий до відкриття. "Усі роботи з реконструкції та оснащення медичним обладнанням перинательного центру завершені. Регіональний перинатальний центр планується відкрити до початку весни", - підкреслив Ігор Шурма.

Перинатальний центр розміщується на 4 поверхах учбово–діагностичного корпусу Обласної клінічної лікарні і складається з кількох окремих відділів. Зокрема, у структурі Харківського регіонального перинатального центру як окремі структурні підрозділи будуть функціонувати жіноча консультація, відділення інтенсивної терапії для новонароджених (6 ліжок) та відділення інтенсивної терапії для вагітних, роділь та породіль (6 ліжок), відділення постнатального догляду та реабілітації новонароджених з ліжками виходжування недоношених (20 ліжок). Також в новому перинатальному центрі обладнано кабінет невиношування, кабінет планування сім’ї та лікування безпліддя, кабінети патології шийки матки та пренатальної діагностики і медико-генетичного консультування, кабінет катамнестичного моніторування недоношених та хворих дітей, а також тренінговий центр з питань грудного вигодовування та перинатальних технологій.

Загальна вартість робіт з виготовлення проектно-кошторисної документації, проведення будівельно-монтажних робіт та оснащення медичним обладнанням і апаратурою склала 45,1 млн. грн., в т.ч. за рахунок державного бюджету – 35 млн.грн., місцевого бюджету – 5,9 млн.грн., інших джерел фінансування – 4,1 млн.грн.

Довідка. Харківський регіональний перинатальний центр створений в рамках Національного проекту «Нове життя – нова якість охорони материнства та дитинства», який реалізується під патронатом Президента України. Створення перинатальних центрів дозволить надавати високоспеціалізованої та висококваліфікованої медичної допомоги вагітним, роділлям та породіллям з важкою акушерською та екстрагенітальною паталогією, а також їх новонародженим дітям.