Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Звернення Президента України з нагоди Дня соціальної справедливості

Звернення Президента України з нагоди Дня соціальної справедливості

Шановні співвітчизники! 20 лютого Україна разом з усією світовою спільнотою відзначає Всесвітній день соціальної справедливості, визначений резолюцією Генеральної Асамблеї ООН. Ґрунтуючись на принципах неупередженості, рівності, поваги до гідності особи, доступності соціального захисту, гарантування прав людини в усіх сферах життя, соціальна справедливість є основою національної стабільності та благополуччя громадян.

Прагнення до забезпечення соціальної справедливості стосовно найбільш вразливих верств населення - це основний показник ефективності влади і найкраще свідчення про наміри нашої країни виконувати взяті на себе зобов'язання стосовно досягнення Цілей розвитку тисячоліття.

Заходи, здійснювані у рамках Програми економічних реформ на 2010-2014 роки «Заможне суспільство, конкурентоспроможна економіка, ефективна держава», спрямовані на економічне зростання, слугуватимуть викоріненню бідності, забезпеченню повної зайнятості, рівності чоловіків і жінок, соціальному благополуччю.

Як Президент України, я сприятиму забезпеченню соціальної справедливості, ліквідації бар'єрів, які виникають перед громадянами за ознаками віку, статі, релігійної та етнічної приналежності, культури або наявності обмеження фізичної можливості.

Переконаний, що об'єднання зусиль влади та громадськості, посилення соціальної відповідальності бізнесу, виведення на якісно новий рівень соціального діалогу стануть запорукою для утвердження у нашій державі принципів солідарності, злагоди і забезпечення рівних можливостей для всіх і кожного.

Віктор ЯНУКОВИЧ