Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У 2011 році в Харківській області було видано понад 3,5 тисяч найменувань книг

У 2011 році в Харківській області було видано понад 3,5 тисяч найменувань книг

Як повідомила сьогодні в ході прес-конференції начальник управління у справах преси та інформації ХОДА Вікторія Маренич, Харківщина, як і раніше, посідає лідируючі позиції серед інших регіонів за кількістю виданих книг. «У 2010 році було видано понад 45 мільйонів книг в Україні, з них по Харківській області загальний тираж надрукованих книг склав близько 19 мільйонів екземплярів. У 2011 році в нашій області було надруковано близько 13 мільйонів екземплярів. Це якщо говорити про загальну кількість, якщо ж подивитися по друкованим одиницям, тобто, за переліком найменувань, то в 2011 році всього в Україні було надруковано трохи більше 20 тисяч книг, з них у Харківській області - понад 3,5 тисячі. Тобто, можна підрахувати, що кожна 6-7 книга друкується в Харкові», - повідомила Вікторія Маренич.

За її словами, у зв'язку зі стрімким ростом популярності електронних книг книговидавці стали більше уваги приділяти не кількості книг, а якості, оскільки тільки якістю видання можна залучити сучасного читача до паперової книги.

«Ми на сьогоднішній день відходимо від гонитви за кількісними показниками, тому що будь-яку книгу можна прочитати в Інтернеті. Але якісна книга з хорошими ілюстраціями буде жити завжди, бо це зовсім інший світ, в який входить читач», - підкреслила Вікторія Маренич.