Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Вперше жіноча збірна України візьме участь у Кубку світу серед спортсменів-візочників

Вперше жіноча збірна України візьме участь у Кубку світу серед спортсменів-візочників

Вперше жіноча збірна України візьме участь у відбірковому турнірі Кубка світу серед спортсменів- візочників. Він відбудеться з 28 лютого по 4 березня в турецькій Анталії. До складу української команди увійшли харків'янки Олена Шингарьова, Олена Грабовська та Ольга Подпружнікова. Капітан - команди Іван Тимофєєв. Про це сьогодні на прес-конференції повідомив віце-президент Федерації тенісу України Всеволод Кевліч. «Усі члени команди - харків'яни, вихованці секції, яка була відкрита в серпні 2008 року і патронується головою ХОДА Михайлом Добкіним та заступником голови ХОДА, першим віце-президентом Федерації тенісу України Юрієм Сапроновим. За такий короткий термін вдалося підготувати кілька талановитих гравців. Найсильнішою тенісисткою команди є переможниця трьох турнірів серії ITF Futures, 73-я ракетка світу Олена Шингарьова», - підкреслив Всеволод Кевліч.

В кваліфікаційній групі європейської зони суперницями українок будуть команди: Австрії, Данії, Франції, Італії, Ізраїлю, Туреччини та Росії. Вже забезпечили собі участь у фінальному етапі Кубка світу: Нідерладни, Німеччина, Великобританія, Швейцарія, Японія, Іспанія, Корея, США.

Довідка. Командний чемпіонат світу серед тенісистів- візочників є аналогом Кубка Девіса і Кубка Федерацій для звичайних тенісистів. Проводиться з 1985 року. Спершу турнір грався за тиждень до US Open і тільки в Нью Йорку. З 1992-го відбувається в різних країнах. Щорічно в змаганнях беруть участь більше 300 гравців.

З 2012 року зі збільшенням числа країн-учасниць введений новий формат. Крім Світової групи, в яку входять 8 найсильніших країн, будуть проведені кваліфікаційні турніри за регіональною ознакою. 4 переможця відбіркових змагань отримають право на участь у фінальному турнірі, який відбудеться в кінці травня в Сеулі (Корея).

Теги