Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Книзі «Легенди про короля Артура» видавництва «Ранок» присуджено урядову Премію імені Лесі Українки

Книзі «Легенди про короля Артура» видавництва «Ранок» присуджено урядову Премію імені Лесі Українки

Харківське видавництво «Ранок» стало лауреатом урядової премії імені Лесі Українки за ілюстрації до книги «Легенди про короля Артура». Вручення премії відбудеться 25 лютого в день народження Лесі Українки. Як повідомив сьогодні в ході прес-конференції директор видавництва «Ранок» Віктор Круглов, робота над книгою тривала 2 роки. Її тираж становить 6 тисяч примірників українською та російською мовами.

«Ми хотіли зробити книгу, яка служила б прикладом для нашого підростаючого покоління, щоб наші діти виховувалися на хороших прикладах. Це перше видання, де в доступному переказі харківського автора зібрана вся історія короля Артура», - підкреслив він.

Над ілюстраціями до книги працювали дві харківські художниці - Людмила Кириленко і Олена Зеркаль. За їхніми словами, значний обсяг робіт в ході створення ілюстрацій було проведено вручну.

«Ілюстрації витримані в стилі середньовічних мініатюр - це темний об'єм і яскраві кольори, але якісний продукт починається з великої підготовки. Потрібно зробити макет, вивчити матеріал. Займає це приблизно 2 місяці. Тобто, 2 місяці робилися ескізи, складалися орнаменти», - розповіла Людмила Кириленко.

«Вивчався текст, історична епоха. Це і стереотипи поведінки, і ритуали, і одяг. Так поступово складалися образи, персонажі, їхні обличчя, стиль поведінки, руху», - повідомила у свою чергу Олена Зеркаль.