Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

На Харківщині значна увага приділяється питанню модернізації сільськогосподарського виробництва

На Харківщині значна увага приділяється питанню модернізації сільськогосподарського виробництва

«Покращення виробничих показників і показників соціально-економічного розвитку було б не можливим, якби в області не приділялась належна увага питанням модернізації сільськогосподарського виробництва, технічному і технологічному переоснащенню сільськогосподарських підприємств», - підкреслив сьогодні в ході зустрічі сільськогосподарського активу з керівництвом області заступник голови ХОДА Віталій Алексейчук. За його словами, лише за останні три роки аграрії області придбали 749 тракторів, 340 зернозбиральних комбайнів, значну кількість ґрунтообробної, посівної і іншої сільськогосподарської техніки. При цьому переважну більшість цієї техніки придбано у 2011 році.

Як зазначив заступник голови області, таких показників вдалося досягти не в останню чергу завдяки активній роботі на покращення інвестиційної привабливоості галузі, що дозволило помітно збільшити обсяги отриманих інвестицій.

«Загальний обсяг капітальних інвестицій, вкладених у сільське господарство області лише протягом перших трьох кварталів 2011 року (561,3 млн. грн.) на 38% перевищив весь обсяг інвестицій у цю галузь за 2010 рік», - підкреслив Віталій Алексейчук.