Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Харківський регіональний єдиний дозвільний центр забезпечений усім необхідним для максимально ефективної роботи

Харківський регіональний єдиний дозвільний центр забезпечений усім необхідним для максимально ефективної роботи

Як наголосила сьогодні під час прес-конференції заступник директора Департаменту підприємництва та споживчого ринку - начальник управління підприємництва та дозвільних процедур Харківської міської ради Тетяна Чечетова-Терашвілі, з боку обласного та міського керівництва вжиті всі необхідні заходи для максимально ефективної роботи Регіонального єдиного дозвільного центру.

«З 1 січня поточного року процедура отримання, видачі документів переоформлення та видачі дублікатів здійснюється виключно через державного адміністратора, тому ми перейшли від принципу єдиного офісу до принципу єдиного вікна.

Це той принцип роботи влади, який втілено в життя в рамках Програми реформ Президента України, і який позитивно впливає на інвестиційну привабливість держави.

Якщо в рамках єдиного офісу в одному приміщенні прийом і видачу документів здійснювали як представники дозвільних органів, так і державні адміністратори, то з 1 січня цю процедуру здійснюють виключно державні адміністратори. Щоб плавно перейти до виконання нового закону, керівництвом міста і області були реалізовані заходи, засновані на дорученні Кабінету міністрів. Зокрема, в першу чергу було збільшено кількість державних адміністраторів до 27 осіб, щоб забезпечити максимальну ефективність роботи Єдиного дозвільного центру», - повідомила Тетяна Чечетова-Терашвілі.

Крім цього, кожен державний адміністратор забезпечений сучасною комп'ютерною технікою, електронними ключами доступу до автоматизованої системи «Реєстр документів дозвільного характеру», а також доступом до інформаційного порталу «Єдиний дозвільний центр». Це дозволяє повністю автоматизувати процес приймання та обробки документа.

«Крім цього, чітко відпрацьовані всі порядки видачі документів дозвільного характеру в розрізі тих органів, які представлені в Єдиному дозвільному центрі. Всі ці порядки розміщені на нашому сайті. Також ми здійснюємо електронний документообіг в рамках нашого інформаційного порталу «Єдиний дозвільний центр», забезпено автоматизований обмін даними між державним адміністратором та дозвільним органом», - підкреслила Тетяна Чечетова-Терашвілі.