Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У харківській області відбувся семінар з метою обговорення проекту угоди про створення зони вільної торгівлі між Європейським Союзом та Україною

У харківській області відбувся семінар з метою обговорення  проекту угоди про створення зони вільної торгівлі між Європейським Союзом та Україною

Сьогодні у Малій залі Будинку Рад відбувся семінар з метою обговорення проекту угоди про створення зони вільної торгівлі між Європейським Союзом та Україною. У заході взяли участь начальник ГУ зовнішньоекономічних зв’язків та міжнародних відносин ХОДА Анатолій Педешко, заступник директора Департаменту співробітництва з ЄС Міністерства економічного розвитку і торгівлі України Марина Фарафонова, а також представники промислових, бізнесових та наукових кіл регіону та організацій роботодавців.

«Хотів би також зазначити, що наша держава з моменту отримання Незалежності в 1991 році визначила свій курс на європейську інтеграцію. Це обумовлено тим, що існує колективна безпека на європейському континенті, нам притаманні європейські цінності, європейська демократія. Чимало було зроблено за 20 років. За останні три роки було проведено 21 раунд по розгляду щодо вступу нашої країни до Євросоюзу. Вже підготовлений відповідний правовий майданчик, є відповідні напрацювання, будемо сподіватися, що однозначно це все буде відповідним результатом для нашої держави», - сказав на початку семінару начальник ГУ зовнішньоекономічних зв’язків та міжнародних відносин ХОДА Анатолій Педешко.

Після заступник директора Департаменту співробітництва з ЄС Міністерства економічного розвитку і торгівлі України Марина Фарафонова провела семінар, під час якого вона розповіла про всі умови, які прописані у проекті угоди про створення зони вільної торгівлі між Європейським Союзом та Україною.