Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Харківський театр ляльок ім. В.А. Афанасьєва став лауреатом урядової премії ім. Лесі Українки

Харківський театр ляльок ім. В.А. Афанасьєва став лауреатом урядової премії ім. Лесі Українки

Комітет з присудження урядової премії імені Лесі Українки за літературно-мистецькі твори для дітей та юнацтва під головуванням Міністра освіти і науки, молоді та спорту України Дмитра Табачника на своєму засіданні 14 лютого визначив лауреатів Премії за 2011 рік. Загалом на здобуття Премії надійшло 67 робіт. У номінації «Театральні вистави для дітей та юнацтва» перемогу здобув Харківський державний академічний театр ляльок ім. В. Афанасьєва за лялькову виставу за творами А. Шмідт «Про принців і принцес» режисера-постановника Оксани Дмитрієвої та художника-постановника Наталії Денисової. Урочисте вручення нагород відбудеться 25 лютого - в день народження відомої української поетеси та драматурга Лесі Українки.

Премія присуджується у чотирьох номінаціях: літературні твори для дітей та юнацтва; художнє оформлення книг для дітей і юнацтва; театральні вистави для дітей та юнацтва та кінотвору для дітей та юнацтва. Розмір премії складає 10 тис. гривень кожна.

Довідка. Премія Кабінету Міністрів України імені Лесі Українки за літературно-мистецькі твори для дітей та юнацтва присуджується щороку до дня народження Лесі Українки (25 лютого) за твори, які сприяють вихованню підростаючого покоління у дусі національної гідності, духовної єдності українського суспільства та здобули широке громадське визнання.