Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Регіональний перинатальний центр розпочне приймати пацієнтів наступного тижня

Регіональний перинатальний центр розпочне приймати пацієнтів  наступного тижня

«Наш Регіональний перинатальний при Обласній клінічній лікарні центр був готовий до відкриття ще 18 січня, коли ми це і планували. Ми хочемо здати цю унікальну не тільки для Харківської області, але і для України, установу повністю готовою. Тобто, мова йде не тільки про завершення ремонтних робіт і оснащення медичним обладнанням, але й про узгодження всіх дозвільних документів. Вони мають бути готові з дня на день, персонал уже готовий, приміщення готові. Думаю, що наступного тижня туди вже почнуть поступати пацієнти», - зазначив заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма.

Він підкреслив, що наближення стандартів народження дітей до європейського рівня є одним із пріоритетів медичної реформи, започаткованої Президентом України Віктором Януковичем. Саме з цією метою сучасні перинатальні центри відкриваються зараз по всій країні.

Також Ігор Шурма наголосив, що в першу чергу у Регіональному перинатальному центрі будуть обслуговуватися мешканці районів області. «Для міського населення буде працювати пологовий будинок №4 м.Харкова, який отримав статус перинатального центру. Звичайно, у випадку гострої необхідності надання спеціалізованої допомоги мешканці Харкова будуть перенаправлятися в Регіональний перинатальний центр», - підкреслив Ігор Шурма.