Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

До Євро-2012 всі місця масового відвідування мають бути обладнані платіжними терміналами

До Євро-2012 всі місця масового відвідування мають бути обладнані платіжними терміналами

Сьогодні в ході обласної наради з питання виконання постанови Кабінету Міністрів України «Про здійснення розрахунків за продані товари (надані послуги) з використанням спеціальних платіжних засобів» заступник начальника ГУ економіки - начальник управління споживчого ринку ХОДА Олександр Пенськой звернув увагу на питання оснащення місць масового відвідування платіжними терміналами напередодні Євро-2012.

«Євро-2012 - це важливива подія в житті України. Ті зони, які будуть найбільш відвідуваними в цей період, повинні бути максимально обладнані платіжними терміналами, тому що в Європі безготівковий розрахунок - це звичайне явище. Окреме питання - це під'їзні траси, де всі торгові точки і АЗС повинні бути обладнані платіжними терміналами. Що стосується міста Харкова, то близько 80% АЗС вже оснащені ними», - підкреслив він.

Як зазначив у свою чергу директор Української міжбанківської асоціації членів платіжних систем Олександр Карпов, в першу чергу устаткування торгових точок платіжними терміналами вигідно торговим підприємствам.

«У період Євро-2012 як мінімум мільярд доларів у нас витратять громадяни іноземних держав. У харківській торгівлі та українській в цілому всі звикли розплачуватися готівкою, але саме торговельній галузі в першу чергу вигідно обладнати максимальну кількість торгових точок платіжними терміналами, і наше завдання їх у цьому переконати», - підкреслив він.