Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

На Меморіальному комплексі загиблим в Республіці Афганістан відбувся молебень та покладання квітів

На Меморіальному комплексі загиблим в Республіці Афганістан відбувся молебень та покладання квітів

Сьогодні з нагоди Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав і 23-ї річниці виводу військ з Республіки Афганістан на Меморіальному комплексі загиблим в Республіці Афганістан відбувся молебень та покладання квітів. У заході взяли участь голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін, Харківський міський голова Геннадій Кернес, голова Харківської обласної ради Сергій Чернов, заступники голови ХОДА Василь Хома та Євген Савін.

«Я хочу звернутися до всіх, хто разом з нами прийшов сьогодні вшанувати пам'ять людей, які в далеких 80-х і 70-х роках минулого століття, виконуючи наказ Батьківщини, боролися на чужій землі і захищали інтереси колись потужної держави. У 1989 році 15 лютого вийшли останні представники військ Радянського союзу з Афганістану. Тим самим була поставлена ​​крапка в тій страшній війні, яка забирала життя зовсім ще юних хлопців з далекого географічно до Афганістану Радянського Союзу. По-різному оцінювали ці події люди, але залишимо це для політичних аналітиків. А ті хлопці, які там були, вони виконували наказ Батьківщини, який ніколи не обговорюється. Мені дуже приємно, що через багато років сьогодні в цей парк приходять люди, віддають данину пам'яті і поваги тим, хто не повернувся, і тим, хто сьогодні згадує своїх бойових товаришів», - сказав Михайло Добкін.

Також голова ХОДА зазначив, що території, на якій знаходиться Меморіальний комплекс загиблим в Республіці Афганістан, приділяється належна увага з боку влади.

«Сьогодні ми можемо не тіснитися між великими розважальними центрами і місцем, де ми вшановуємо пам'ять афганців, які не повернулися, і воїнів-інтернаціоналістів, а перебувати на вільному просторі. Мати можливість поклонитися і перехреститися на церкву, яка знаходиться тут. Минув всього лише рік, а місце, де стоїть пам'ятник, змінилося - з'явилися таблички з прізвищами тих людей, хто не повернувся з різних локальних конфліктів», - додав він.