Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

На Харківщині здійснюється дерегуляція дозвільної системи

На Харківщині здійснюється дерегуляція дозвільної системи

У Харківській області в рамках роботи з дерегуляції в дозвільній системі проводиться ряд заходів. Зокрема, спрощенню дозвільної системи значно сприяло відкриття дозвільних центрів в кожному районі та місті області. «У Харкові відкрито Єдиний дозвільний центр, який став єдиним вікном, де узгоджено функціонують усі дозвільні органи за принципом організаційної єдності, а суб'єкти господарської діяльності можуть отримати широкий спектр послуг для своєї роботи. Дозвільні центри діють в кожному районі та місті області, і їх робота дає підприємцям можливість протягом 10 днів отримувати документи, необхідні їм для початку підприємницької діяльності», - наголосила сьогодні в ефірі програми «Ранковий ексклюзив» на обласному радіо начальник відділу розвитку підприємництва та ринкових відносин ГУ економіки ХОДА Наталія Цимбалюк.

За її словами, в січні 2012 року в дозвільні центри області звернулося більше 11 тисяч суб'єктів господарської діяльності, що на 94% більше, ніж у січні 2011 року.

«Мета цієї роботи - це сприяння розвитку підприємництва, подолання адміністративних та організаційних перешкод, що стримують його розвиток, подальше послідовне здійснення дерегуляції підприємницької діяльності», - підкреслила Наталія Цимбалюк.

У 2012 році роботу в цьому напрямку буде продовжено. Зокрема, планується подальше впровадження системи електронного документообігу та автоматизованого обміну даними між місцевими та регіональними дозвільними органами та державними адміністраторами.