Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У Харківській області ведеться робота зі зменшення кількості регуляторних актів

У Харківській області ведеться робота зі зменшення кількості регуляторних актів

У 2011 році в Харківській області проведено прискорений перегляд регуляторних актів щодо їх відповідності принципам державної регуляторної політики у сфері господарської діяльності. 2174 регуляторних акта були проаналізовані Харківською облдержадміністрацією. З них 1067 або 49% були скасовані. Про це повідомила начальник відділу розвитку підприємництва та ринкових відносин Головного управління економіки ХОДА Наталія Цимбалюк в ефірі програми обласного радіо «Ранковий ексклюзив».

«Мета перегляду - скасування економічно недоцільних регуляторних актів, а також зменшення втручання держави у діяльність підприємницьких структур.

Також для вільного доступу підприємців, їх громадських об'єднань до інформації з питань регуляторної діяльності, недопущення прийняття економічно недоцільних, неефективних актів, на сайті Харківської ОДА створено розділ «Регуляторна діяльність». У ньому розміщуються плани з підготовки регуляторних актів, проекти актів, звіти про відстеження результативності регуляторних актів», - підкреслила Наталія Цимбалюк.