Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

До кінця року усі медичні установи області будуть забезпечені системами "Телекард"

До кінця року усі медичні установи області будуть забезпечені системами "Телекард"

Як повідомив заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма, в цьому році усі медичні установи Харківської області будуть оснащені системою "Телекард". «В минулому році було придбано понад 250 систем "Телекард", що дає можливість нам дистанційно консультувати медичних працівників з приводу кардіограм. В цьому році ми всі 500 фельдшерсько-акушерських пункти та 247 лікарських амбулаторій області оснастимо системою "Телекард". Потім зробимо базу, яка дозволить нам з найвіддаленішого куточку Харківщини передавати кардіограму в обласний центр», - сказав Ігор Шурма.

За його словами, ця робота тривала, тому що закупити саму апаратуру замало. Крім цього, потрібно медичних сестер, фельдшерів, сімейних лікарів навчити користуватись нею.

«Ініціативу зі створення єдиного кардіологічного простору підтримав Президент Національної академії медичних наук Андрій Сердюк. Тому невдовзі від первинної ланки, від фельдшера до працівника академії медичних наук буде єдина вертикаль надання кардіологічної допомоги. Бо від серцево-судинної патології сьогодні найбільше потерпають люди», - зазначив заступник голови ХОДА.