Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Найближчим часом буде завершена експертна оцінка подарунків, піднесених голові ХОДА Михайлу Добкіну на день народження (доповнено)

Найближчим часом буде завершена експертна оцінка подарунків, піднесених голові ХОДА Михайлу Добкіну на день народження (доповнено)

Як повідомила сьогодні під час брифінгу заступник керівника апарату ХОДА - начальник відділу по забезпеченню діяльності голови та заступників голови обладміністрації Олена Коробка, на даний момент ліцензовані експерти проводять попередню оцінку всіх подарунків, які були подаровані голові ХОДА Михайлу Добкіну на день народження. «Після того, як попередня оцінка буде закінчена, ми проведемо засідання комісії, на якому буде затверджено оцінку та складено перелік усіх матеріальних цінностей. На кожен дорогий предмет буде складено окремий експертний висновок. Я думаю, що таке засідання ми проведемо вже наступного тижня», - повідомила вона.

За словами Олени Коробки, безпосередньо в день народження глави області група помічників становила опис усіх подарунків, після чого був підписаний відповідний акт.

«Даний акт знаходиться в бухгалтерії, і надалі з цього акту подарунки будуть поставлені на баланс, кожному з них буде присвоєно свій номер. Згодом всі ці 54 предмета знайдуть своє місце в приміщеннях обласної адміністрації. Деякі з них будуть зберігатися на стендах або в кабінеті голови області, а ті, які неможливо так виставити, будуть зберігатися в тій кімнаті, яка для цього підготовлена ​​в будівлі обласної адміністрації», - підкреслила Олена Коробка.

За її словами, на всю цю роботу законодавством відводиться два місяці. На даний момент така процедура проводиться вперше, але згодом у такому ж порядку будуть обліковуватися подарунки заступників глави області та начальників управлінь.

«Якщо ця людина не знаходиться у відпустці, якщо вона приймає поздоровлення на робочому місці, буде такий же порядок», - зазначила Олена Коробка.

Також вона підкреслила, що сьогодні в рамках роботи з обліку подарунків голови області для представників ЗМІ Харківщини були презентовані не тільки ті подарунки, які Михайло Добкін отримав на свій останній день народження 26 січня, але й інші предмети, отримані ним раніше на посту голови обласної адміністрації .

«Тут знаходяться не тільки подарунки, які були подаровані Михайлу Добкіну в цьому році. Тут зібрані і інші предмети, які йому піднесли за весь той час, що він очолює обласну адміністрацію. Зокрема, тут є і герб Донецької області, і збірка книг від керівництва Луганської області, і подарунки від посольств різних держав, які були подаровані голові Харківщини в різний час в ході тих чи інших дипломатичних або ділових зустрічей», - підкреслила Олена Коробка.