Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Краще майбутнє українських ЗМІ - це поєднання державної інформаційної політики з певною журналістською свободою

Краще майбутнє українських ЗМІ - це поєднання державної інформаційної політики з певною журналістською свободою

Як наголосив сьогодні в ході зустрічі з представниками ЗМІ Харківської області Заслужений журналіст України В'ячеслав Піховшек, для гармонійного розвитку українських ЗМІ необхідна не тільки свобода слова, але й чітка державна політика в сфері інформації.

«Мені здається, що краще майбутнє українських ЗМІ - це поєднання державної інформаційної політики з певною свободою для журналістів. Не може журналістський колектив самостійно управлятися, бо йде погоня за рейтингом і якість матеріалу часто через це падає. Наприклад, в 2005 - 2010 рр. ніякої державної інформаційної політики просто не існувало. В результаті що ми отримали: приїжджаєш до Харкова - одна країна, приїжджаєш до Львова - абсолютно інша держава. Так не може бути. Інформаційні політики можуть в регіонах трохи розходитися, але діаметрально протилежними вони бути не повинні», - підкреслив В'ячеслав Піховшек.

Також він зазначив, що для розвитку якісної журналістики необхідна реформа вищої освіти в цій сфері.

«У нас занадто багато вузів, які випускають журналістів, потрібно закрити деякі факультети. Наприклад, навіщо в Інституті культури факультет журналістики?», - зазначив В'ячеслав Піховшек.