Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Спрощується система реєстрації платників ПДВ

Спрощується система реєстрації платників ПДВ

Як зазначив у своєму виступі на відкритті десятої сесії Верховної Ради шостого скликання президент України Віктор Янукович, спрощення для платників податків процедур їх адміністрування має бути спрямоване, насамперед, на упередження порушень податкового законодавства. «На 2012 рік для Державної податкової інспекції визначено 5 основних напрямків. Одним з них є поліпшення адміністрування податків. Уже в січні Державна податкова служба України зробила в цьому напрямку певні кроки.

Зокрема, підписано наказ, який спростив і регламентував реєстрацію платників ПДВ. Тепер чітко регламентовані календарні терміни реєстрації платників ПДВ, а сама реєстрація проводиться в автоматизованому режимі. Платник подає заяву в районну податкову інспекцію, в електронному вигляді воно передається на центральний рівень, де обробляється протягом 2 днів, а потім підприємець отримує відповідь», - зазначила сьогодні на прес-конференції начальник управління оподаткування юридичних осіб Державної податкової адміністрації в Харківській області Любов Щербініна.

Крім того, найближчим часом реєстрація платників ПДВ ще спроститься. За словами Любові Щербініної, враховуючи побажання платників податків про трудомісткість заповнення самої заяви, ГНС Україна розробила нову форму заяви, яка складається з 3 сторінок замість 10. Зараз вона знаходиться на затвердженні в Міністерстві фінансів.