Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У Харківській області кількість підприємців, які працюють на єдиному податку, збільшилася на 16 тисяч

У Харківській області кількість підприємців, які працюють на єдиному податку, збільшилася на 16 тисяч

«Якщо станом на 1 лютого 2011 року, коли діяли норми старого закону, в Харківській області кількість підприємців, які працювали на єдиному податку, становила 61 тис., то на 1 лютого 2012 року їх кількість складає 77 тис. Це яскрава відповідь на питання про те, добра чи погана нова система оподаткування», - зазначив сьогодні в ході прес-конференції начальник управління оподаткування фізичних осіб Державної податкової адміністрації в Харківській області Гліб Мілютін.

За його словами, нова система оподаткування має ряд переваг. Зокрема, підвищено граничний обсяг виручки. Якщо раніше для підприємців, які працюють за спрощеною системою оподаткування, він становив 500 тис. грн., то з 1 січня - 3 млн.грн. Свідоцтво платника єдиного податку тепер безстрокове, і підприємцям не потрібно щорічно його продовжувати. Скасована 50-процентна надбавка за найманих працівників. Якщо раніше платник єдиного податку за кожного найманого працівника доплачував 50% встановленої ставки єдиного податку, то тепер цього немає: він платить тільки за себе незалежно від кількості найманих працівників. Крім того, один раз протягом року на час відпустки або лікарняного, який перевищує 1 міс., платник єдиного податку має право його не сплачувати.

«У новій системі чітко прописані правила гри як з боку податкової служби, так і з боку підприємців. Раніше виникало багато питань і надходило багато скарг в разі перевищення обмеженого обсягу виручки, застосування штрафних санкцій і т.д. Тепер в законі чітко прописані всі можливі порушення і відповідальність за них. Це виключає будь-які зловживання, оскільки правила чітко обумовлені», - підкреслив Гліб Мілютін.