Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Підприємства паливно-енергетичного комплексу Харківщини працюють стабільно і безаварійно

Підприємства паливно-енергетичного комплексу Харківщини працюють стабільно і безаварійно

Усі підприємства паливно-енергетичного комплексу Харківської області в зимових умовах працюють стабільно і без аварійних ситуацій, - заявив перший заступник голови ХОДА Валентин Дулуб. «Підприємства паливно-енергетичного комплексу працюють стабільно і безаварійно, енергогенеруючі підприємства несуть електричне та теплове навантаження більше 85% від встановлених можливостей і стабільно забезпечують мешканців Харкова і області електроенергією та теплом. Енергоненеруючі підприємства «Харківська ТЕЦ-5», Зміївська ТЕС, ТЕЦ-2 «Есхар» в повному обсязі забезпечені резервним паливом», - підкреслив Валентин Дулуб.

За його словами, для безперебійного забезпечення мешканців Харківщини електроенергією на підприємствах галузі забезпечено цілодобове чергування аварійних бригад. Завдяки оперативній роботі співробітників АК «Харківобленерго» протягом доби були ліквідовані наслідки пожежі на безгоспній трансформаторній підстанції 110/6 кВ «Насосна ПХК», яка знаходиться на території Зміївського району.

Газотранспортними підприємствами області також вживаються всі необхідні заходи для забезпечення мешканців області газом відповідно до встановленого нормативами режиму.

«Організовано чергування аварійних бригад, складені карти-схеми зон можливого виникнення надзвичайних ситуацій, пов'язаних з погіршенням погодних умов. Крім того, на випадки обмеження поставок газу обласна адміністрація затвердила «Графік переведення підприємств Харківської області на резервні види палива протягом похолодань в осінньо-зимовий період 2011 - 2012 рр..». У графік увійшли 8 підприємств, в разі переведення яких на резервне паливо може вивільнятися до 3,8 мільйонів кубічних метрів газу щодня», - повідомив Валентин Дулуб.

Теги