Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Грошова оцінка земель проведена у 97,9% населених пунктів Харківської області

Грошова оцінка земель проведена у 97,9% населених пунктів Харківської області

В області розташовано 1758 населених пунктів. В результаті проведених Головним управлінням Держкомзему в Харківській області та районними державними адміністраціями заходів, на сьогоднішній день грошова оцінка земель проведена у 1558 населених пунктах. Про це повідомив протягом селекторної наради начальник Головного управління Держкомзему у Харківській області Михайло Клепач. З них затверджено 1155 та передано на затвердження до органів місцевого самоврядування технічну документацію 403 населених пунктів, що становить 97,9% від загальної кількості без урахування 166 населених пунктів, в яких недоцільно проводити нормативно-грошову оцінку земель у зв’язку з відсутністю економічного ефекту від проведення цих робіт.

«Залишилось провести оцінку земель у 34 населених пунктах, з них 27 – в Ізюмському районі, 4 – в Лозівському, по 1 в Барвінківському, Великобурлуцькому та Харківському районах. Проведення нормативно-грошової оцінки земель населених пунктів області необхідно закінчити у 1 півріччі 2012 року», – підкреслив він.

В той же час, за даними Михайла Клепача, із 1558 населених пунктів, де проведено нормативно-правову оцінку земель, поновленню підлягає оцінка в 608. Повторна грошова оцінка проводиться раз на 7 років.

Теги