Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Необхідно зберігати і відроджувати місцеві пожежні частини в районах Харківської області

Необхідно зберігати і відроджувати місцеві пожежні частини в районах Харківської області

На сьогоднішній день на території Харківської області створено і працює 19 підрозділів місцевої пожежної охорони, хоча раніше в області було 34 підрозділи пожежної охорони, а всього планувалося створити 55 підрозділів. «У зв'язку з недостатнім фінансуванням підрозділи місцевої пожежної охорони скорочуються, відповідно і штат підрозділів зменшується. І на події виїжджає меншу кількість рятувальників, ніж належить», - зазначив під час брифінгу за підсумками засідання ГУ МНС України в Харківській області начальник Головного управління МНС в Харківській області Павло Одарюк. Також він підкреслив, що на сьогоднішній день багатьом підрозділам МНС складно добиратися до віддалених сіл і населених пунктів.  

Як повідомив сьогодні перший заступник голови ХОДА Валентин Дулуб, це питання необхідно вирішити і створити пожежні частини на місцях.

«Михайло Добкін знає цю проблему. Це дуже болюче питання для нас. Перед усіма главами райдержадміністрацій і мерами міст поставлена ​​задача відроджувати та зберігати місцеві пожежні частини. Необхідно постаратися максимально відновити об'єктові пункти пожежної охорони, тому що від цього залежить життя людей. В цьому році ми будемо поступово все відновлювати і робити так, щоб максимально наблизити пожежну охорону до людей, які проживають в сільській місцевості», – зазначив він.