Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Харківська облдержадміністрація вже готується до можливої весняної повені

Харківська облдержадміністрація вже готується до можливої весняної повені

Харківська обласна державна адміністрація вже сьогодні готується до можливої весняної повені. Головою обласної державної адміністрації затверджене розпорядження від 13.10.2011 р. № 573 «Про заходи щодо безаварійного пропуску осінньо-зимових дощових паводків, льодоходу і весняної повені в області у 2011-2012 року», яким затверджений «План організаційних і практичних заходів щодо безаварійного пропуску осінньо-зимових дощових паводків, льодоходу і весняної повені в області у 2011-2012 року». Про це повідомив перший заступник голови ХОДА Валентин Дулуб.

За його словами, для своєчасного реагування щодо пропуску льодоходу, повені та паводків розпорядженням губернатора утворено обласний оперативний штаб. Для попередження і ліквідації можливих негативних наслідків в області підготовлено 470 одиниць інженерної та автомобільної техніки, 320 засобів евакуації населення, 64 мобільних насосних станції, 84 автономних джерела живлення та 35 засобів забезпечення питною водою. Також створено регіональний матеріальний резерв, в якому є засоби обігріву, будівельні матеріали, засоби освітлення, пересувна дизель-електростанція и паливо.

«Вже сьогодні готові до негайного реагування на можливі негативні наслідки паводку близько 30 аварійно-відновлювальних бригад. Весняна повінь на території області можлива, але про її масштаби можна буде говорити тільки по весні, з настанням потепління, оскільки усе залежить від погодних умов і кількості опадів», – підкреслив Валентин Дулуб.

Теги