Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У 2012 році на ремонт і будівництво нових об'єктів соціальної, гуманітарної та спортивної сфери Харківська область готова освоїти більше 3 млрд. грн.

У 2012 році на ремонт і будівництво нових об'єктів соціальної, гуманітарної та спортивної сфери Харківська область готова освоїти більше 3 млрд. грн.

Про це в ефірі програми «Час влади» на ХОД ТРК сказав голова ХОДА Михайло Добкін. «На сьогоднішній момент ми можемо говорити, що незважаючи на економічні кризи, які відбуваються в Європі та в світі, бюджет нашої країни може повністю забезпечити всі потреби держави. Незважаючи на те, що сьогодні ціна на російський газ для нашого бюджету є найдорожчою серед всіх європейських держав, які купують газ у Російській Федерації, ми все одно залишаємо можливість для збереження тих соціальних гарантій, які закріплені чинним законодавством і виплачуються з місцевих бюджетів. Також ми зберігаємо надію в цьому році відправити частину коштів для того, щоб капітально відремонтувати об'єкти соціальної, гуманітарної та спортивної сфери. Перелік об'єктів, які ми хотіли б капітально відремонтувати і заново побудувати в цьому році, величезний. Сума, яку ми готові, у разі надання фінансування, освоїти цього року перевищує 3 млрд. грн. Це ті об'єкти, на які є проектно-кошторисна документація, це ті об'єкти, які сьогодні виділені органами місцевого самоврядування як найважливіші для життєзабезпечення регіону або окремих населених пунктів», - сказав Михайло Добкін.

За його словами, 100% фінансування на розвиток регіонів ніколи ще не було. Не виключено, що і цього року, з держбюджету буде виділена менша сума.

«Якщо область отримає меншу суму, то з усього підготовленого переліку, ми виберемо найважливіші, найактуальніші, найнеобхідніші для цього року об'єкти. Скільки їх буде, в якій кількості ми зможемо виконати роботи в 2012 році залежить від того, як буде перерозподілена заново та частина бюджету, яка буде спрямовуватися на розвиток регіону», - зазначив голова ХОДА.