Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

В поліклініці Зміївської ЦРЛ відкрито новий стоматологічний кабінет (доповнено)

В поліклініці Зміївської ЦРЛ відкрито новий стоматологічний кабінет (доповнено)

У комунальному закладі охорони здоров’я «Зміївська центральна районна лікарня» сьогодні було урочисто відкрито новий стоматологічний кабінет. У заході взяли участь заступник голови облдержадміністрації Ігор Шурма та голова Зміївської райдержадміністрації Євген Мураєв.

За підтримки Харківської облдержадміністрації, Зміївської районної адміністрації та з залученням соціально орієнтованого бізнесу, на базі стоматологічного відділення Зміївської ЦРЛ було реконструйовано та переобладнано стоматологічний кабінет на два робочих місця. Кабінет створено з метою покращення рівня сучасної терапевтичної стоматологічної допомоги пільговим верствам населення Зміївщини, з подальшим їх безоплатним зубопротезуванням, а також забезпечення більш доступної сучасної стоматологічної допомоги працівникам Зміївської ЦРЛ та мешканцям району.

Орієнтовна вартість реконструкції стоматологічного кабінету складає 15000 грн., орієнтовна вартість стоматологічних установок «CQ» medical equipment – 50000 грн., 25000 грн. кожна. При нормативному завантажені кабінет в змозі прийняти 16000 пацієнтів на рік.

«Стоматологічні послуги у Харкові та в районах області це абсолютно різні речі. В обласному центрі стоматологічна служба, враховуючи потенційні можливості пацієнтів, які проживають у Харкові, здатна формуватися та працювати самостійно. Що стосується районної та сільської медицини, то ми вирішили з метою наближення якісної стоматологічної допомоги відмовитися від «зубодробильних» установок, яким вже по 30 років, і поступово оснащати районні лікарні та сільські лікарські амбулаторії новітніми стоматологічними установками. Це проект не одного місяця та року. У цій справі ми сподіваємося на співпрацю облдержадміністрації, районної влади та соціально відповідального бізнесу. Сьогоднішня подія – це ще один крок в покращенні якості надання стоматологічної допомоги в сільській місцевості. Від цього кабінету виграють усі. В першу чергу пацієнти, які сядуть у крісло і не будуть мати такого страху, як раніше, та лікарі, в яких з’явиться стимул вдосконалювати свої вміння та застосовувати нові методики», – зазначив Ігор Шурма.

Теги