Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

На Харківщині затверджено алгоритм організації та надання медичної допомоги у пунктах перетину державного кордону під час Євро-2012

На Харківщині затверджено алгоритм організації та надання медичної допомоги у пунктах перетину державного кордону під час Євро-2012

Відбулося засідання координаційного центру з питань підготовки медичного забезпечення чемпіонату Європи 2012 року з футболу. Під час засідання розглядалося питання організації медичного обслуговування в пунктах перетину державного кордону. Про це повідомив заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма. За його словами, медичне допомога у пунктах перетину кордону повинна надаватись у стаціонарних пунктах первинної медико-санітарної допомоги. Такі медичні пункти будуть створені у 5 автомобільних пунктах пропуску (Дергачівський район – «Гоптівка», Вовчанський – «Плетенівка», Золочівський – «Олександрівка», «Одноробівка», Великорбурлуцький – «Чугунівка»), 3 залізничних та в аеропорту «Харків».

У всіх пунктах надання первинної медико-санітарної допомоги будуть розташовуватися чергові автомобілі швидкої допомоги. Вони будуть забезпечені системами дистанційної передачі кардіограми «Телекард», дефібриляторами та іншим медичним обладнанням.

Ігор Шурма повідомив, що відпрацьована схема оповіщення центральних районних лікарень та координаційного центру з питань підготовки медичного забезпечення чемпіонату Європи. Будуть розроблені маршрути автомобільного сполучення, якими у випадку необхідності автомобілі швидкої допомоги зможуть доставляти у лікувальні заклади. Крім того, з метою інформування туристів про місце знаходження найближчих медичних установ на автомобільних шляхах планується встановити відповідні дорожні знаки. 

За інформацією Ігоря Шурми, пункти надання первинної медико-санітарної допомоги почнуть працювати за 2 тижні до початку Євро-2012 та припинять роботу через 2 тижні після його закінчення. Обслуговування пунктів буде здійснюватися силами працівників територіальних центральних районних лікарень.