Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Театр музичної комедії може переїхати в нову будівлю до початку Євро-2012

Театр музичної комедії може переїхати в нову будівлю до початку Євро-2012

Про це повідомив сьогодні в ході прес-конференції начальник управління культури і туризму ХОДА Дмитро Кузнєцов. «До цього нас спонукає режим оптимізації та економії. Виходить парадоксальна ситуація - Театр музичної комедії знаходиться в орендованому приміщенні. Але чим більше він вкладає коштів у благоустрій, тим більше стає і сума орендної плати. З 200 тис.грн. вона зараз, фактично, піднялася до 1 млн.грн., плюс близько півмільйона гривень оплати за енергоносії. Платити такі кошти зараз, в режимі обмеженості матеріальних ресурсів, на мій погляд, просто нераціонально. 

З іншого боку - в приміщенні Театру опери та балету є вільних 52 тис.кв.м. Фактично третина площ здається театром в оренду іншим структурам, тобто не використовується за прямим призначенням протягом досить тривалого часу. Переїзд Театру музкомедії можливий і теоретично і практично. Він потребує деяких організаційних зусиль і матеріальних витрат, але ці витрати будуть абсолютно несумірні з тими, які я назвав. По-друге, вони будуть вкладені в комунальне майно, що перебуває на балансі обласної ради.
Ми сподіваємося, що переїзд Театру музичної комедії відбудеться в цьому році, і сподіваємося, що до початку Євро-2012», - повідомив Дмитро Кузнєцов.